Vijesti

Sretan Bajram

BAJRAM slika 2018 3

U povodu Ramazanskog bajrama svim vjernicima islamske vjeroispovijesti općine Gornji Vakuf-Uskoplje u BiH i inostranstvu, u ime izvršne i zakonodavne vlasti, upućujemo iskrene čestitke povodom nastupajućih dana Ramazanskog bajrama, sa željom da predstojeće blagdane provedu u ozračju vjerskog i porodičnog zajedništva.
Neka predstojeći Bajramski praznici budu vrijeme mira, zbližavanja, milosti i međuljudske tolerancije, a najviše od svega, da budu provedeni u dobrom zdravlju, porodičnom zajedništvu i plemenitom darivanju“.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

             Općinski načelnik                  Predsjednik Općinskog vijeća
Sead Čaušević                              Goran Batinić

Konačna lista - stipendije 2018

PRVA GODINA

DRUGA GODINA

TREĆA GODINA

ČETVRTA, PETA I ŠESTA GODINA

CRS BiH

Nakon što je više od 60 kolega načelnika i gradonačelnika iz cijele Bosne i Hercegovine potpisalo Platformu za mir, te nakon što je taj dokument dobio široku podršku u nadležnim državnim tijelima, te među žrtvama rata, novinarima, NVO sektoru i u akademskoj zajednici, želim podsjetiti da je i Općina Gornji Vakuf-Uskoplje, preko institucije načelnika Općine, jedan od potpisnika Platforme za mir.
 
Svjesni činjenice da je Platforma za mir potekla upravo iz lokalnih zajednica, odnosno od naroda koji živi u tim zajednicama, bez dvojbe smo se odlučili za podršku tom dokumentu, jer cijenimo da je to ne samo bitan civilizacijski iskorak za sve nas - jer mir zaista nema alternativu, a pogotovo u našoj zemlji - nego je Platforma takođe i temelj za otvoren, iskren i demokratski razgovor o svim bolnim temama koje, treba priznati, često stoje na putu napretka naše zemlje i boljih života naših naroda i građana.
 
S navedenim u vezi, upoznati smo sa informacijom da će Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici zakazanoj za 30. 5. ponovo na Dnevnom redu imati usvajanje Platforme za mir, te želimo ovim putem skrenuti pažnju da bi bilo korisno, dobro i svrsishodno da se Platforma podrži i usvoji, a kako bi narodna volja bila odražena i u najvišem zakonodavnom tijelu naše zemlje.

Preliminarna lista - stipendije 2018

Povjerenstvo/komisija za dodjelu stipendija općine Gornji Vakuf - Uskoplje objavljuje preliminarnu listu za dodjelu stipendija za akademsku 2017/2018 godinu.

Podkategorije