Vijesti

Javni poziv M-zona

M-ZONA JE PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA!

Plakat cura B1 latinica resized

RJEŠENJA ZA PROBLEME U ZAJEDNICAMA
I PRILIKA ZA NOVA RADNA MJESTA
U RUKAMA MLADIH ŠIROM BOSNE I HERCEGOVINE

Ukoliko ste pošteni, ambiciozni, skromni, nepokolebljivi, strastveni i empatični mladi ljudi od 17 do 35 godina i želite stvoriti sebi i svojoj zajednici bolju sadašnjost i budućnost,  prijavite se u M-zonu društvenog poduzetništva koja je otvorena od 2. marta do 2. aprila 2017. godine.

Ulaskom u M-zonu dobijate priliku da osvojite investiciju za društveno inovativni projekat u svojoj zajednici, kao i investiciju za pokretanje vlastitog društvenog biznisa. Fondacija Mozaik investira u mlade i njihova rješenja, koja mogu pretvoriti u posao koji vole, zaposliti sebe i druge te tako postati kreatorima dobre ekonomije. U ovoj generaciji planiramo podržati 120 društveno inovativnih projekata i investirati u 15 društvenih biznisa.

Plakat momak B1 latinica resized

Svi zainteresirani mladi mogu se prijaviti putem linka za M-zonu  www.m-zona.com  

Ukoliko želite saznati više, posjetite Facebook stranicu Fondacije Mozaik https://www.facebook.com/fondacijamozaik/  ili web stranicu www.mozaik.ba

Sretan Dan neovisnosti

103

 

 

Građani Bosne i Hercegovine 1. marta/ožujka 1992. godine opredijelili su se za neovisnu, suverenu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.

 

 Svim građanima općine Gornji Vakuf-Uskoplje u zemlji i dijaspori, iskrene čestite i najljepše želje povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.


 OPĆINSKI NAČELNIK                    PREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA
     Sead Čaušević                                         Goran Batinić

.

Eksproprijacija nekretnina

Na temelju odluke Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje, broj : 01-31-95/16 o utvrđivanju javnog interesa za potpunu eksproprijaciju nekretnina u svrhu izgradnje gradskog groblja općina Gornji vakuf - Uskoplje raspisuje Javni poziv radi dokazivanja vlasništva te pokušaja sporazumnog rješavanja stjecanja prava vlasništva na nekretninama.

Tekst javnog poziva

Članice udruge "Polet" kod Načelnika

Polet
 
Danas, 22.02.2017. godine u  kabinetu Općinskog načelnika Seada Čaušević upriličen je sastanak sa predstavnicima udruženja „Polet“ žena oboljelih od karcinoma dojke sa  područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Sastanku je prisustvovao i direktor JU Dom zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje dr. Ejub Zukić..
Istaknuto je da je osnovni cilj udruženja „Polet“ koje okuplja oboljele i liječene od karcinoma dojke,pronalaženje najboljih načina i mogućnosti u liječenju osoba oboljelih od malignih bolesti.
Poseban akcent stavljen je na rano otkrivanje raka ne samo dojke, nego i ostalih karcinoma, jer to je, kako je rečeno, jedini oblik prevencije ove bolesti.
Tokom sastanka članice udruženja su upoznale Općinskog načelnika i direktora JU Dom zdravlja o stvarnim potrebama udruženja koje bi trebalo u što skorije vrijeme riješiti, da bi udruženje moglo nesmetano da radi i egzistira.
Na kraju sastanka Općinski načelnik Sead Čaušević  i direktor JU Dom zdravlja dr. Ejub Zukić su udruženju „Polet“ obećali bezrezervnu podršku, kao i svaku vrstu pomoći u njihovom radu.

Podkategorije