Vijesti

Sazvana 17. sjednica Općinskog vijeća

Predsjednik općinskog vijeća općine Gornji Vakuf – Uskoplje, gospodin Goran Batinić, sazvao je 17. sjednicu Općinskog vijeća Gornji Vakuf–Uskoplje koja će se održati dana 14. 2.  2018. godine (četvrtak) sa početkom u 10 sati u Velikoj sali općine Gornji Vakuf - Uskoplje.

Dnevni red za ovu sjednica sa kompletnim materijalima možete preuzeti na donjim linkovima :

17. sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje (bos)

17. sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje (hrv)

Javni oglas za prodaju nekretnina

Općinski načelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje raspisuje Javni oglas za prodaju nekretnina u vlasništvu općine Gornji Vakuf - Uskoplje putem javnog nadmetanja - licitacije (drugi pokušaj) - nekretnina označena kao k.č. br. 1293/10 po kulturi zgradište i dvorište ukupne površine 686 m2 na adresi Bistrička cesta bb.

TEKST JAVNOG OGLASA

Reprezentativka BiH kod Načelnika

 SDC16699

Danas, je načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje, gospodin Sead Čaušević, upriličio prijem za karate reprezentativku Bosne i Hercegovine Maju Juričić koja je izborila nastup na 46. Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U 21 koji će se održati u Aalborgu, Danska. Tom prilikom općinski načelnik je Maji uručio kimono za natjecanje i poželio mnogo uspjeha na predstojećem natjecanju. Maja Juričić nastupa za karate klub "Uskopljak" te je već dugi niz godina reprezentativka Bosne i Hercegovine. Pored brojnih nagrada, izdvojili bi da je Maja višestruka državna prvakinja i viceprvakinja te osvajačica nekoliko medalja na balkanskim prvenstvima. Godine 2017. proglašena je sportašicom godine u našem Kantonu, u konkurenciji žena od 12 do 14 godina.

Novčane podrške za poljoprivrednike

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođaći koji žele aplicirati za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2019. godinu, da su dužni izvšiti ažuriranje podataka liste korištenja u Registru poljoiprivrednih gospodarstava do 31. 03. 2019. godine, sukladno članku 14. Pravilnika o upisu u registar poljoiprivrednih gospodarstava i registru klijenata ("Službene novine Federacije BiH", broj 42/08).

Prijave i ažuriranje podataka podnose se u zgradi općine Gornji Vakuf - Uskoplje, Ured za poljoprivredu.

Podkategorije